Livet

Morgontrött

Väcktes av larmet på mobilen några minuter över sju. Hade glömt bort att jag ställt den på väckning, yrvaken som man var, trodde jag att det var telefonen som ringde.

Medan jag samlade mina tankar kom plötsligt stressen framkrypande. Så mycket att göra idag, och pressen över att hela tiden utvecklas som person strömmade plötsligt genom min kropp.

Vi pratar ofta om personlig utveckling, som något vi ska utvecklas mot i framtiden. Vi ska bli en ny bättre version av den person vi är idag. Men det där målet med ett perfekt liv, kropp och partner är det ens något som är möjligt?

MorgontröttVid frukosten plockade jag fram en bok om mindfulness. Jag har läst den boken ett flertal gånger, men det tar tid att förändra hur man själv tänker. Att hitta lugn och ro i nuet, är en grund för att vi ska kunna växa som individer.

Vi lär oss av våra misstag, speciellt på morgonen, då det lätt leder till att man tar mindre lyckade beslut. Att ha avslappnad morgon med en härlig grön smoothie, fullspäckad med spenat, avokado och lime, hjälpte mig att åtminstone för stunden sluta kämpa mot nuet, och stället bli vän med nuet och morgonen.