Om mig

Christinas Hälsoblogg heter min sida, här skriver jag om mina tankar och idéer om livet, yoga, mindfulness och meditation. På min blogg kan du även följa min raw-food resa, du hittar också mat och bakverk som produceras i mitt kök. Allt från enkel vardagsmat till läcker festmat.

Jag bor tillsammans med min sambo i ett gult hus i den mysiga småstaden Enköping, några mil från huvudstaden. Vi är båda i trettioårsåldern och fastnade för raw-food, samt för meditation, lite mer än fem år sedan.

cochise.se

Raw-food, kallas på svenska även för levande föda, det är alltså mat som man inte värmer över 42 grader. Mat som inte upphettas behåller därför näringsämnen som vanligtvis går förlorade vid högre uppvärmning. Raw-food är även naturlig mat utan tillsättning av mjöl, socker. Jag började övergå till att äta raw-food, efter att ha ätit godis som innehöll torkad frukt, nötter och choklad.

Bloggen är en plats där jag kan ge utlopp för min kreativitet. En dag insåg jag, att jag inte fyllde vare sig min kropp eller själ med saker, som jag egentligen tyckte var viktigt. Jag har väldigt ofta prioriterat bort saker i livet som jag älskar. Tidigare så lyssnade jag på andra, utan att våga följa min egen väg. Insikten gjorde mig rädd, men samtidigt gav den mig en styrka att söka efter saker som kunde hjälpa mig. I ett nytt led i min strävan att följa mitt hjärta började jag därför att blogga.

Jag är övertygad om att hälsosam och god mat, varken behöver vara krånglig eller tråkig. Naturlig mat på tallriken förebygger inte bara välfärdssjukdomar, utan det minskar påverkan på miljön. Det är en otrolig härlig känsla att veta, att man ger kroppen massor med näringsämnen. Mitt mål är att må bättre. Denna inställning genomsyrar också min syn på yoga. Det finns flera olika sorters yoga. En del säger att de tränar yoga och att de står i en viss ställning i flera minuter. Målet med denna typ av yoga, som kallas fitness-yoga, är att bränna kalorier.

Min blogg fokuserar på den mer ursprungliga varianten av yoga, där främsta målet är att lära sig att lyssna på sin kropp. Att utöva yoga innebär att hitta ett naturligt flöde, där en övning flyter ihop med en annan övning.

Jag hoppas att du som läser bloggen, finner inspiration till att testa raw-food, och även finner några minuters paus, från all den stress som vardagslivet ger, men även att bilderna som finns på min blogg inspirerar dig att leva i nuet.

Jag hoppas kunna inspirera dig till att hitta matglädje och hälsa. Förhoppningsvis kan jag locka dig att testa nya ingredienser och recept. Men även att få dig att vilja leva i nuet, genom meditation och ett hälsosammare liv.

Min sambo är passande nog fotograf, det är han som har tagit de flesta av bilderna som finns i bloggen.

Recept och foton är våra, om jag inte anger annat. Om ni vill använda bilder och recept hör med mig innan.

Välkommen till min värld!