Träning

Carpe diem

Igår var en sådan där underbar sommarkväll, en solnedgång som varade i timmar. Satt på bryggan och såg solen gå ner i horisonten. När den slutligen försvann i vattnet, infann sig en underbar känsla av stillhet. Känslan spred sig i hela kroppen, kände hur jag uppslukades av allt det vackra runt omkring.

carpe diem

En vanlig tanke inom yoga, är att nuet är det enda som vi verkligen har. Vi kan inte påverka vare sig det som redan har hänt, eller det som kommer att hända. Vi kan reflektera och försöka lära oss av vad som har hänt, vi kan planera och drömma om framtiden. Vi kan genom att lyssna och vara närvarande, forma samt påverka det som sker just nu.

Det är kanske lättare att vara närvarande i en vacker solnedgång, än i dagliga livet. Många av våra tankar handlar tros allt om vad som kommer att hända, när vi har kommit till jobbet, eller klivit in genom dörren till vårt hem. Det krävs träning och medvetenhet om våra tankar att leva i nuet.

Alla resor börjar med ett litet steg. Var nyfiken, ta dig tid att stanna upp en liten stund, lyssna och känn efter vad som pågår just nu.