Raw-food

Vad är raw-food?

Min passion för raw-food startade för ungefär fem år sedan, då jag blev bjuden på raw-food godis. Ett helt fat med små delikata mums-bitar fanns uppdukat på ett dessertbord. Om sanningen ska fram var jag först lite tveksam, godis utan socker lät inte så himla frestande, chokladbollar med naturlig sötma av dadlar kunde väl inte smaka gott? Men efter första tuggan var jag helt såld på dessa chokladbollar med pistagenötter, dadlar och kakao.

vad är raw-foodRaw-food är vegetabiliskt mat som inte upphettas vilket gör det lättare att smälta maten. När man upphettar mat över 40 grader dör levande enzymer. Enzymer kan ha en läkande effekt, de finns naturligt i många råvaror. Det finns många olika sorters enzymer, En del har den egenskapen att hjälpa till att bryta ner kolhydrater och fetter. Kroppen försöker alltid läka sig själv, det är därför som enzymer spelar en stor roll i självläkande processer.

Raw-food, betyder att man tillagar mat med råvaror, utan tillsatser och upphettning.

Självklart kan det ta en stund att vänja sig vid ny mat, ett bra tips är att börja byta ut någon rätt om dagen. Testa nya recept, eller varför inte baka delikata chokladbollar med pistagenötter.

Du hittar receptet här.

Lycka till!