Livet

Reflektion på bussen hem

Livet har en tendens att spinna fortare och fortare. Ju mer saker vi gör desto bättre är det. Vi behöver ständigt uppgradera och tanka oss själv med ny information och fylla vårt liv med nya saker. Vi kan följa våra släktingars och vänners liv in i minsta detalj och det är många intryck som virvlar runt i vår hjärna.

Eftertanke

Reflektion på bussen hemAtt pendla till jobbet kan vara en stund som tillbringas med att läsa bloggar, SMS, och uppdatera sig om vad som har hänt i världen. Det kan också vara en stund då du trots alla ljud och intryck kryper in i dig själv och sorterar och reflekterar över all information som har bombaderat dig under dagen. Idag hade jag precis en sådan stund på bussen hem från jobbet. Jag motstod frestelsen, visst är det en frestelse, att plocka upp mobilen och istället lät jag mina tankar vandra fritt, och medan de vandrade omkring så sorterades de in i mitt långtidsminne. Hjärnan fick tid att vila och istället för att mata in ny information så lät jag allt bara falla in i olika mappar i hjärnan.

Meditation är ett annat sätt att tömma hjärnan och känna hur den mentala stressen försvinner. Det tar tid att lära sig att sitta tyst och släppa tankarna. Vilken underbar känsla när det lyckas!