Raw-food

Choklad

Jag älskar choklad och idag hittade jag den, en underbart god raw-chokladkaka med blåbär.

Choklad är nyttigt och har många positiva fördelar. Choklad innehåller flavonoider en typ av antioxidants som ökar blodtillförseln, vilket även kan göra din hy finare samt förbättra ditt minne. Det finns också serotoniner i choklad som gör dig på bättre humör.

Spelar det någon roll vilken typ av choklad du äter. Positiva hälsoeffekter förknippas ofta med mörk choklad, eftersom den innehåller mer antioxidanter jämfört med ljus choklad (antioxidanter förebygger oxidation i celler och anses vara viktiga för vår hälsa).

ChokladVad är skillnaden mellan raw-choklad och ”vanlig” choklad? Den choklad som de flesta av oss äter är upphettad, oftast innehåller den tillsatser som socker och mjölkpulver. Även om mörk choklad kan innehålla en mängd nyttigheter, finns det ofta en mängd andra tillsatser i chokladkakan.

Kakaobönor som används till raw-choklad, torkas istället för att rostas, eller behandlas vid höga temperaturer. Kakaobönan som används vid tillverkning av raw-choklad innehåller näring som är ytterst lite påverkad i framställningen av chokladen. Raw-choklad är fullspäckad med näring, antioxidanter, mineraler och vitaminer. Inget onaturligt innehåll gömmer sig i chokladen.

Raw-choklad luktar och smakar helt fantastiskt. Riktig choklad när den är som bäst.