Träning

Att ta hand om sig själv

Vilken härlig känsla att komma ut ifrån ett yoga pass, känna sig full av energi och positiva tankar.

Ibland lämnar jag ett yogapass, med känslan av att jag är tom på energi. Ibland känns det som att jag flyger hem, efter ett energirikt pass.

att ta hand om sig själv

Idag hade vi besök av en ny lärare, som poängterade vikten av att vara snäll mot sig själv. Jag är dålig på att lyssna på mig själv, har svårt att lita på att vad min kropp säger faktiskt är sant. Oftast inbillar jag mig att jag kan uppnå något bättre, genom att stretcha och svettas mer. Idag lärde jag mig att det motsatta faktiskt kan vara sant.

Att lyssna på sin kropp är ett steg mot att finna balans, och känna sig lycklig. Kroppen är fantastisk, att hitta balans tar tid. Visserligen kan alla ha dagar då man inte är i balans. Dagar då alltid går fel och inte känns rätt. Små saker kan få oss ur balans. Ett barn som ställer samma fråga om och om igen, en försenad buss, en fläck på kappan. Yoga kan hjälpa oss att finna en grund, fylld av närvaro och kärlek.

Så älska dig själv och njut av nuet.